Massage

Necmiyeliten

 

Svensk Klassisk massage

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, strykningar och tryck, löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör ”lugn och ro hormonet” oxytocin.

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkt är en öm punkt i en muskel som kan ha en lokal eller utstrålande smärta. Exempelvis kan triggerpunkter på axeln stråla upp i huvudet och bidra till spänningshuvudvärk, medan punkter i sätesmusklerna kan stråla ner i benen och ge upphov till så kallad falsk ischias.

Triggerpunkter behandlas genom ett gradvis ökat tryck på punkten tills man känner att smärtan avtar. Detta har till syfte att få en ökad cirkulation genom att kroppen försöker utjämna den syrebrist som uppstår under pressuren med en ökad blodmängd till området. Detta gör att muskeln syresätts och slaggprodukter transporteras bort.

Koppningsmassage

Koppningsmassage stimulerar huden och inre funktioner i kroppen genom att man vakuumsuger ut blod i bindväv utan att skada tunna blodkärl. Med hjälp av gummikoppar rensas alla slaggprodukter för att återställa/läka kroppen. Koppningsmassage går djup ner i vävnaden vilket gör att det frigörs gifter som är lagrade i kroppen och startar lymfsystemet för utrensning.

Vid behov kan man punktbehandla genom att låta koppan sitta över en triggerpunkt eller ett spänt område med mycket förtätad bindväv.

Taktilmassage

Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Taktil massage frigör bl.a. oxytocin och används ofta som rehabiliteringsåtgärd vid stress, ångest, livskriser och utmattningsdepression (utbrändhet). Den används också inom psykiatrisk omvårdnad och äldrevården.

Ledmobilisering

Ledmobilisering är en metod för att återställa funktionen i en led som förlorat rörlighet. Mobiliseringen innebär att man fixerar leden i ett exakt och bestämt läge. Därefter töjer och pressar man leden tillbaka till sitt naturliga läge, vilket sker med låg hastighet och upprepade gånger.

Boka direkt på 0765-64 55 54. Som Aktiv Kvinna-medlem har du 10 % rabatt på våra behandlingar.

Behandlingar