Massagebehandlingar

Hos oss har vi två massörer, Necmiye och Magdalena. Om du vill boka en tid så är det bara att höra av sig via telefon eller mail.
Avbokning bör ske minst 48 timmar innan, annars debiteras det på summan 50%.

För medlemmar på Aktiv Kvinna finns en rabatt på första behandlingen på 20% (480kr) och på andra 10% (540kr)

Massage 25 min: 350 kr
Massage 50 min: 600 kr

Necmiye Budak: 0765 64 55 54
Välkommen att höra av dig för rådgivning och svar på
JNecmiyelitenag som hudterapeut erbjuder följande massageformer:

Svensk Klassisk massage

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, strykningar och tryck, löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör ”lugn och ro hormonet” oxytocin.

Taktilmassage
Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Taktil massage frigör bl.a. oxytocin och används ofta som rehabiliteringsåtgärd vid stress, ångest, livskriser och utmattningsdepression (utbrändhet). Den används också inom psykiatrisk omvårdnad och äldrevården

 

 

Magdalena

Magdalena Lepp: 0736719194
www.cirkelnsmitt.com

Du är välkommen att höra av dig för rådgivning för vilken typ av massage som skulle passa dig bäst. Ofta kombinerar jag del olika typerna, såklart beroende på dina behov och önskningar. Jag erbjuder följande behandlingar:

Svensk Klassisk massage
Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, strykningar och tryck, löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör ”lugn och ro hormonet” oxytocin.

Triggerpunktsbehandling
En triggerpunkt är en öm punkt i en muskel som kan ha en lokal eller utstrålande smärta. Exempelvis kan triggerpunkter på axeln stråla upp i huvudet och bidra till spänningshuvudvärk, medan punkter i sätesmusklerna kan stråla ner i benen och ge upphov till så kallad falsk ischias.

Triggerpunkter behandlas genom ett gradvis ökat tryck på punkten tills man känner att smärtan avtar. Detta har till syfte att få en ökad cirkulation genom att kroppen försöker utjämna den syrebrist som uppstår under pressuren med en ökad blodmängd till området. Detta gör att muskeln syresätts och slaggprodukter transporteras bort.

Koppningsmassage
Koppningsmassage stimulerar huden och inre funktioner i kroppen genom att man vakuumsuger ut blod i bindväv utan att skada tunna blodkärl. Med hjälp av gummikoppar rensas alla slaggprodukter för att återställa/läka kroppen. Koppningsmassage går djup ner i vävnaden vilket gör att det frigörs gifter som är lagrade i kroppen och startar lymfsystemet för utrensning. Vid behov kan man punktbehandla genom att låta koppan sitta över en triggerpunkt eller ett spänt område med mycket förtätad bindväv.

Taktilmassage
Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Taktil massage frigör bl.a. oxytocin och används ofta som rehabiliteringsåtgärd vid stress, ångest, livskriser och utmattningsdepression (utbrändhet). Den används också inom psykiatrisk omvårdnad och äldrevården.

Kranio sakral terapi
En mjuk behandlingsmetod som berör både de neurologiska, muskulära och emotionella planen. I denna terapiform är man helt påklädd och få ligga på rygg på behandlingsbänken. Det ger en avslappning på djupet och man kan verkligen känna in i sig själv. Här få de självhelande krafterna ta plats – och spänningar som kanske funnits länge, kanske t.o.m sedan man föddes, och inte rätat ut sig får nu möjlighet att äntligen bli fri. Efteråt kan man känna sig berikad på livskraft. Detta är något för dig som känner att massage och träning behöver en tillämpning, har kroniska smärtor eller avvikelser i kroppshållning så som skolios eller benlängds-skillnad. Men självklart också för dig som vill känna ett djupt välbefinnande, lugn, frid och livsenergi som kommer inifrån.

Lotorpsmassage
Detta är en metod med forskningsstudier som är skapad för att optimera andningen. De muskler som jobbar för att vi ska kunna andas in och ut kan bli stela, och leda till att vi för svårare att andas. Detta kan vara en stor hjälp för dig som:

  • Har astma

  • Lider av ”klump-känsla” i halsen eller smärta bakom bröstbenet

  • Har ångest och depression

Fibromassage
För dig med Fibromyalgi så är detta massagemetoden för dig. Det är likt en taktil massage ytterst mjuk och finkänslig, såklart utefter dina behov. Det kan hjälpa dig att släppa på spänningar och dessutom lindra smärta.

 

 

Behandlingar